Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

Brewmeister Armagedon najmocniejsze

by magicflava
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar Palhrom
0 0

Fermentacja jest procesem do którego są potrzebne mikroorganizmy, a konkretnie to drożdże. Jest niemożliwe żeby pracowały one w tak niskich temperaturach, w dodatku nie istnieje metoda "fermentacji przez zamrażanie" (popularne gatunki drożdży przestają pracować przy ok 9C). Istnieje jednak metoda destylacji przez zamrażanie, choć nie powinna być zbyt skuteczna w temperaturze -114C, która to jest temperaturą zamarzania alkoholu. W podanym źródle nie znalazłem informacji ani o fermentacji, ani o destylacji (google w podanej domenie nie znalazło też cyfry 114).

Odpowiedz
avatar magicflava
0 0

Może to coś wyjaśni. Brewmeister Armagedon" powstaje w efekcie skomplikowanego procesu, nazwanego roboczo, fermentowaniem przez zamrażanie. Najpierw piwo jest zamrażane, tak by oddzielić wodę od alkoholu (który zamarza dopiero przy minus 114 stopniach Celsjusz). Efektem takiego rozdziału, jest właśnie "Brewmeister Armagedon

Odpowiedz
Udostępnij