Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

W Portugalii jednym z narodowych produktów kulinarnych jest dżem marchewkowy.

by Remiqius
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar passingby
2 2

Pomijając kwestię samego regulowania parametrów produkcji dżemów - co jest w tym ciekawego, bądź śmiesznego, że ludzie się tym tak podniecają? "Do celów niniejszej dyrektywy, za owoce uważa się pomidory, jadalne części łodyg rabarbaru, marchew, słodkie ziemniaki, ogórki, dynie, melony i arbuzy". Czy ci ludzie mogliby mi wytłumaczyć czego by oczekiwali? Osobnej dyrektywy dla marchewek i reszty? W każdym miejscu dyrektywy, gdzie pada słowo "owoce", dodawania "oraz pomidory, jadalne części łodyg rabarbaru, marchew, słodkie ziemniaki, ogórki, dynie, melony i arbuzy"? Swoją drogą, w sensie biologicznym pomidory, arbuzy, dynia czy ogórki jak najbardziej są owocami. Jeszcze w ramach czepiania się - dyrektywa 79/693/EEC nie wspomina nic o marchewce. W niej była jeszcze mowa tylko o pomidorach i jadalnych częściach łodygi rabarbaru.

Odpowiedz
avatar Jasiek
0 0

A no tak przecież ogólnie wiadomo o tym, że specjaliści z UE uznali już dawno że "Green frog" to ryba.

Odpowiedz
Udostępnij