Rdzeń może mieć i ponad 130 kg.
Wcześniejsze:
-"optymalny wiek agawy to 8 lat". Jedni producenci mówią, że 7-12, drudzy, że 7-14 lat. Tanią tequile zrobisz i z 5-letniej agawy
- "najlepsze tequile robione są poprzez wyciskanie soku za pomoca wulkanicznego kamienia". Nie ma to żadnego znaczenia dla najlepszosci tequili i pewnie dlatego już prawie nikt tak nie robi. Robią tak nowe destylarnię które chcą uchodzić za nie wiadomo jaki kraft. Z poważnych destylarni robi tak chyba tylko Patron i też nie wszystkie edycje. Kamienie te dalej stoją w destylarniach ale tylko jako eksponat.
Gratulacje. 3 wrzutki o tequili i 3 babole.
Odpowiedz@pocieszny_pcs: A może by tak zamiast mówić że są błędy to je sprostować i napisać co jest nie tak?
OdpowiedzRdzeń może mieć i ponad 130 kg. Wcześniejsze: -"optymalny wiek agawy to 8 lat". Jedni producenci mówią, że 7-12, drudzy, że 7-14 lat. Tanią tequile zrobisz i z 5-letniej agawy - "najlepsze tequile robione są poprzez wyciskanie soku za pomoca wulkanicznego kamienia". Nie ma to żadnego znaczenia dla najlepszosci tequili i pewnie dlatego już prawie nikt tak nie robi. Robią tak nowe destylarnię które chcą uchodzić za nie wiadomo jaki kraft. Z poważnych destylarni robi tak chyba tylko Patron i też nie wszystkie edycje. Kamienie te dalej stoją w destylarniach ale tylko jako eksponat.
Odpowiedz@pocieszny_pcs: Dzięki!
Odpowiedz