Za chwilę zaszokuję was NIESAMOWITYM sposobem na to, jak zapobiec, by woda zamarzała w niskich temperaturach. Kluczem do tego NIEWIARYGODNEGO osiągnięcia jest substancja występująca w naturze: chlorek wodoru, od lat będący w naszych kuchniach, teraz mogący zmienić świat.
Mniej więcej tak widzę ten artykuł, i tego posta. Żadne wielkie odkrycie. Czy ten wytwór można dalej nazwać lodami?
Znaczy będą już zupełnie ciepłe i niezmrożone, nie będą wcale ochładzać, ale nadal będą wyglądać jak lody...
OdpowiedzZa chwilę zaszokuję was NIESAMOWITYM sposobem na to, jak zapobiec, by woda zamarzała w niskich temperaturach. Kluczem do tego NIEWIARYGODNEGO osiągnięcia jest substancja występująca w naturze: chlorek wodoru, od lat będący w naszych kuchniach, teraz mogący zmienić świat. Mniej więcej tak widzę ten artykuł, i tego posta. Żadne wielkie odkrycie. Czy ten wytwór można dalej nazwać lodami?
OdpowiedzChlorek wodoru :D Czyli HCl?
Odpowiedz