Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

Badania przeprowadzone w 2004 roku przez naukowców z Teksasu dowiodły, że

by cenot
Dodaj nowy komentarz
avatar passingby
3 3

Kiepsko sformułowane. Trochę, jakby stwierdzić, że w ciągu ostatnich 50 lat lat skóra Szwedów stała się ciemniejsza, opisując w ten sposób napływ imigrantów. Poszczególne odmiany roślin nie uległy zmianie, po prostu w rolnictwie wybiera się odmiany, które dają większe plony, są bardziej wytrzymałe, większe etc. A jak rosną szybciej i większe, to niekoniecznie są w stanie zgromadzić taką wartość odżywczą jak wcześniej używane odmiany. I nie są to precyzyjne zmiany jak w GMO, tylko losowa sztuczna selekcja, hybrydyzacja czy mutageneza. Nowa odmiana poleży na półce kilka dni dłużej, ale nie smakuje tak dobrze? Trudno.

Odpowiedz
Udostępnij