Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

Bułki na parze – w kuchni polskiej, rodzaj dużych klusek (pączków, pyz)

by Vold
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar Rivende
2 2

Rodzina od strony ojca jest z Kujaw i kompletnie ich nie znali. U nas weszły do jadłospisu od rodziny ze strony matki pochodzącej spod Łodzi i stąd znam je jako parowce - polecam z sosem mięsnym/gulaszowym! :) ale podobno można też na słodko

Odpowiedz
avatar podgrzybek
1 1

@Rivende: Moja mama w Lubuskiem również takie robiła. Poezja czy słodko, czy z sosem gulaszowym. A nauczyła się od babci urodzonej jeszcze po stronie niemieckiej. Choć w samych Niemczech nigdy tego nie uświadczyłem. Sushi przy tym to przepłacona, niedogotowana zakąska. Łezka w oku się kręci.

Odpowiedz

Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 6 lutego 2022 o 4:17

Udostępnij