Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

Aby wyprodukować kilogram miodu, pszczoły muszą zebrać nektar z 4 milionów

by wysoki_brunet
Dodaj nowy komentarz
avatar Wawrzyn_zaciekawiony
0 0

Błąd. Miód nie psuje się dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom, które zapewnia mu nadtlenek wodoru. Ten związek chemiczny powstaje w wyniku utleniania się glukozy do kwasu glukonowego. jest to substancja WYSYCONA cukrem, w takim stopni że bakteria została by rozerwana. Owoce mają kwasowość czy niska wilgotność i się psują szybko. Brunet...

Odpowiedz
avatar maddox1201
0 0

Nie do końca. W miodzie jest spora ilość bakterii botulinowych, dlatego też nie można miodu podawać dzieciom do 2 roku życia, bo ot tak mogę sobie umrzeć.

Odpowiedz
Udostępnij