Błąd. Miód nie psuje się dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom, które zapewnia mu nadtlenek wodoru. Ten związek chemiczny powstaje w wyniku utleniania się glukozy do kwasu glukonowego. jest to substancja WYSYCONA cukrem, w takim stopni że bakteria została by rozerwana. Owoce mają kwasowość czy niska wilgotność i się psują szybko. Brunet...
Nie do końca. W miodzie jest spora ilość bakterii botulinowych, dlatego też nie można miodu podawać dzieciom do 2 roku życia, bo ot tak mogę sobie umrzeć.
Błąd. Miód nie psuje się dzięki swoim antybakteryjnym właściwościom, które zapewnia mu nadtlenek wodoru. Ten związek chemiczny powstaje w wyniku utleniania się glukozy do kwasu glukonowego. jest to substancja WYSYCONA cukrem, w takim stopni że bakteria została by rozerwana. Owoce mają kwasowość czy niska wilgotność i się psują szybko. Brunet...
OdpowiedzNie do końca. W miodzie jest spora ilość bakterii botulinowych, dlatego też nie można miodu podawać dzieciom do 2 roku życia, bo ot tak mogę sobie umrzeć.
Odpowiedz