Co za stek bzdur, jakieś źródło tych rewelacji? Glutaminian sodu występuje naturalnie w wielu produktach, ba, nawet powstaje w układzie pokarmowym podczas hydrolizy białek, jest znacząco mniej toksyczny od soli kuchennej, wiele badań potwierdza brak szkodliwości jego stosowania, a nawet są badania sugerujące, że promuje zdrowsze odżywanie, bo pozwala stosowanie relatywnie mniejszej ilości sodu w posiłku przy zachowaniu walorów smakowych.
do tego glutaminian sodu od wieków jest przyprawą w kuchni azjatyckiej. Uważany jest za szkodliwy ponieważ poprawia walory smakowe potraw których ludzie powinni unikać lub ograniczać
Co za stek bzdur, jakieś źródło tych rewelacji? Glutaminian sodu występuje naturalnie w wielu produktach, ba, nawet powstaje w układzie pokarmowym podczas hydrolizy białek, jest znacząco mniej toksyczny od soli kuchennej, wiele badań potwierdza brak szkodliwości jego stosowania, a nawet są badania sugerujące, że promuje zdrowsze odżywanie, bo pozwala stosowanie relatywnie mniejszej ilości sodu w posiłku przy zachowaniu walorów smakowych.
Odpowiedzdo tego glutaminian sodu od wieków jest przyprawą w kuchni azjatyckiej. Uważany jest za szkodliwy ponieważ poprawia walory smakowe potraw których ludzie powinni unikać lub ograniczać
Odpowiedz