Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

faktopedia.pl

Pokaż menu
Szukaj

Jedna zupka może zawierać nawet kilkanaście chemicznych dodatków. Co znajduje...

by wysoki_brunet
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar lent
0 4

Co za stek bzdur, jakieś źródło tych rewelacji? Glutaminian sodu występuje naturalnie w wielu produktach, ba, nawet powstaje w układzie pokarmowym podczas hydrolizy białek, jest znacząco mniej toksyczny od soli kuchennej, wiele badań potwierdza brak szkodliwości jego stosowania, a nawet są badania sugerujące, że promuje zdrowsze odżywanie, bo pozwala stosowanie relatywnie mniejszej ilości sodu w posiłku przy zachowaniu walorów smakowych.

Odpowiedz
avatar konto usunięte
3 3

do tego glutaminian sodu od wieków jest przyprawą w kuchni azjatyckiej. Uważany jest za szkodliwy ponieważ poprawia walory smakowe potraw których ludzie powinni unikać lub ograniczać

Odpowiedz
Udostępnij