No i tu rodzi się problem, bo ilość nacięć zależy co do zasady od regionu oraz konkretnych piekarni. Najczęściej jest 5 nacięć, jednak formę z 4 można też dość często spotkać. Jednak prawdziwa kajzerka nie posiada wcale nacięć, czyli wszystkie odpowiedzi powinny być błędne. Bułkę zwaną kajzerą formuje się poprzez pięciokrotne zawinięcie ciasta, co nadaje jej charakterystyczną formę z 5 bruzdami. Stacja słusznie powtórzyła konkurs bo prawidłowa odpowiedź nie była jednoznaczna, jednak zdziwiłbym się, gdyby ów człowiek przeszedł dalej.
No i tu rodzi się problem, bo ilość nacięć zależy co do zasady od regionu oraz konkretnych piekarni. Najczęściej jest 5 nacięć, jednak formę z 4 można też dość często spotkać. Jednak prawdziwa kajzerka nie posiada wcale nacięć, czyli wszystkie odpowiedzi powinny być błędne. Bułkę zwaną kajzerą formuje się poprzez pięciokrotne zawinięcie ciasta, co nadaje jej charakterystyczną formę z 5 bruzdami. Stacja słusznie powtórzyła konkurs bo prawidłowa odpowiedź nie była jednoznaczna, jednak zdziwiłbym się, gdyby ów człowiek przeszedł dalej.
Odpowiedz