Takiego wała, a nie moga zastąpić mięso. ściana komórkowa grzybów najczesciej jest zbudowana ze związków chitynowych - o ile w przypadku celulozy od biedy znajda sie bakterie, które łaskawie ją dla nas rozłożą, to w przypadku grzybów, nie ma takiej opcji. Efekt jest bardzo prosty - grzyby są zwyczajnie ciężkostrawne, i nawet po odpowiedniej obróbce znaczna większość tego, co by się przydało po prostu zwiedzi nasz układ pokarmowy od poczatku, do końca.
Takiego wała, a nie moga zastąpić mięso. ściana komórkowa grzybów najczesciej jest zbudowana ze związków chitynowych - o ile w przypadku celulozy od biedy znajda sie bakterie, które łaskawie ją dla nas rozłożą, to w przypadku grzybów, nie ma takiej opcji. Efekt jest bardzo prosty - grzyby są zwyczajnie ciężkostrawne, i nawet po odpowiedniej obróbce znaczna większość tego, co by się przydało po prostu zwiedzi nasz układ pokarmowy od poczatku, do końca.
Odpowiedz